Projecte Solidari

L’essència de l’esforç es tradueix en solidaritat.

Els alumnes de 1er del CFGS d’Educació, juntament amb els de primària s’impliquen en un projecte anomenat Tàmbola (Camina, amb Lingala). Consisteix en l’apadrinament de nens i nenes que necessiten ser operats per malformacions a les cames, provocades per el raquitisme. Des de la Farga volem fer possible que es pugui operar a aquests infants sense recursos.

És un projecte solidari, en el que col·laborarem amb un Hospital del Congo, anomenat  Monkole. L’objectiu és recaptar diners perquè l’hospital pugui operar als infants que pateixen la malformació del “peu sancallós”.  És una operació complexa però amb un índex d’èxit molt elevat i que els permet portar una vida normalitzada en un país advers per la gent més necessitada.

Per això, des del CFGS en Educació Infantil, fent equip amb el professorat de primària, col·laborem en la realització del projecte. 

Tàmbola esdevé una activitat per l’alumnat del cicle que combina l’aspecte lúdic (elaboració d’una gimcana), l’aspecte formatiu que implica aprendre a organitzar un projecte en les diferents fases i l’aspecte social que potencia la solidaritat com un dels valors bàsics del nostre projecte educatiu.

Els alumnes de cicles han preparat un seguit d’activitats per sensibilitzar els més petitons d’Educació Primària.

En primer lloc, van realitzar un vídeo, on en Marçal, un alumne de la Farga, posa veu a en Kamkuni, un nen del Congo afectat pel “peu sancallós”, que ens explica el seu dia a dia. A partir d’aquesta presentació, es convida a la reflexió i al diàleg a través d’una rutina de pensament. La següent fase del projecte, i més motivadora pels futurs educadors, és la posada en pràctica d’una gimcana. En el mòdul de joc van poder dissenyar i preparar totes les activitats i recursos necessaris per donar el tret de sortida a aquesta iniciativa solidària. Esperem que amb l’esforç conjunt i el treball en equip poguem aconseguir ajudar a en Kamkuni i molts altres nens de Monkole.

Enhorabona a tots i totes les alumnes del CFGS per la feina ben feta i gràcies a tots!!!