Entrevista a Eva Iglesias, coordinadora del cicle d’FP Dual en Educació Infantil

Eva Iglesias, coordinadora del Grau Superior de Formació Professional en Educació Infantil de la Institució ens parla dels diferents àmbits i característiques del Grau en profunditat.

Per què heu triat la metodologia dual? 

La Formació Dual és la modalitat de la formació professional (FP) en la qual l’estudiant aprèn treballant i treballa aprenent. Poder treballar a la Farga Infantil, al mateix lloc de formació teòrica, és un privilegi que no tothom pot oferir i a més el programa Dual compta amb  pràctiques remunerades.

Hem vist que heu determinat quatre àmbits més enllà del cv oficial

Així és, hem volgut anar més enllà del pla acadèmic estàndard. Aquests quatre àmbits són l’atenció a la diversitat, l’English active learning, les metodologies actives i per últim, l’art i la creativitat amb l’Atelier. A La Farga Infantil hem adquirit molt de prestigi treballant aquests quatre pilars i ho hem aconseguit gràcies a l’interès i actitud del claustre docent per la constant formació.

 El treball cooperatiu i les rutines de pensament són els eixos sobre els quals es vertebra el projecte de la Farga Infantil i aquest coneixement és el que pretenem posar en valor i a disposició dels nostres alumnes de Formació Professional.

Disposeu d’un programa de Competències professionals, en què consisteix? 

Oferim un programa personalitzat de competències humanes, professionals i tècniques úniques, amb l’acompanyament d’un mentor.

Volem formar persones il·lusionades i compromeses amb la societat; que visquin la seva professió amb passió, capaces de  compartir, construir i generar actituds i valors. Ens referim a competències no només professionals sinó també personals, per viure i conviure. Aquestes són aspectes que no només pertanyen a l’àmbit escolar, sinó que responen a la demanda de les famílies.

Per assolir aquest objectiu comptem també amb les masterclass: xerrades guiades per professionals amb una dilatada experiència en diferents etapes educatives i involucrades especialment a l’etapa d’Educació infantil.

Com s’ha adaptat l’escola per acollir aquests nous estudis? 

Les instal·lacions de l’Escola Infantil són un mitjà real de treball, aprenentatge i formació. Compta amb uns espais únics, en un entorn privilegiat i ben comunicat. L’amplitud d’aquests espais ens ha permès tenir les aules pròpies on es desenvoluparà el TEI, i que a més, per estar en la mateixa escola infantil, ens permetrà estar en contacte directe i real amb la vida escolar des del primer dia.

L’atenció personalitzada és un dels punts forts del projecte educatiu de La Farga, com es concreta a l’FP Dual d’Educació Infantil?

L’acompanyament a les persones (famílies, alumnes…) és un dels punts forts del nostre ideari i de la nostra manera de fer a les escoles.

En l’FP Dual aquest acompanyament es concretarà en conèixer les inquietuds, motivacions, aspiracions… de l’alumnat. Comptaran amb l’assessorament d’un mentor per les tutories grupals i personalitzades. En definitiva volem orientar-los i recolzar-los en el seu projecte professional amb l’objectiu d’afavorir la incorporació al mercat laboral.

I si hi ha un nou confinament per la COVID, esteu preparades? 

Cal destacar que la situació educativament desitjable és l’assistència presencial però la tecnologia ofereix una gran oportunitat en possibles noves situacions de confinament; facilitant la gestió escolar i procurant seguir amb una formació de qualitat. Disposem d’una plataforma digital compatible, fàcil d’utilitzar i que serà un mitjà de comunicació i informació entre tots els agents implicats, afavorint un seguiment individualitzat en el procés de formació de cada alumne/a.

Tenim la sort d’estar preparades i cal destacar que el gran gruix de pràctiques de l’FP Dual es concentra al segon curs.

VOLS MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR EN EDUCACIÓ INFANTIL? FES CLIC AQUÍ